Provincie zorgt voor fietsveilige aansluiting op de Groene 62 in Oostende

aantakkinggroene62

De Provincie werkt daarvoor samen met Oostende en Aquafin, die bezig zijn met de realisatie van een dubbelrichtingsfietspad langs de Grintweg. Dat heeft de West-Vlaamse provincieraad in haar zitting van donderdag 18 juni beslist.

Aantakking

Na de inrichting van het fietspad langs de Grintweg, vatten Oostende en Aquafin de volgende fase aan in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. De werken betreffen de kruising van de Grintweg met de Groene 62. Daar wordt onder meer een tunnel gebouwd onder de Groene 62 met een nieuw dubbelrichtingsfietspad. Op die manier kunnen fietsers op een veilige en comfortabele manier de Grintweg blijven volgen.

Aansluitend maakt de Provincie werk van een nieuwe aantakking door middel van een fietshelling van 130 meter, ook in dubbelrichting. Die verbindt het nieuwe fietspad langs de Grintweg met de Groene As. De oude fietshelling wordt opgebroken, want het nieuwe fietspad langs de Grintweg ligt aan de andere kant van de weg. Zo hoeven fietsers de rijbaan niet over te steken.

Kosten en duur van de werken

De Provincie staat in voor de fietshelling en het dubbelrichtingsfietspad en investeert daarin 99.998,26 euro. Het volledige project wordt geraamd op 612.539,26 euro. Oostende en Aquafin staan onder meer in voor het dubbelrichtingsfietspad langs de Grintweg en de tunnel onder de Groene 62. De werken zullen 220 werkdagen in beslag nemen. Op dit moment loopt de aanbestedingsprocedure.