Provincie West-Vlaanderen verwerft ontbrekend stuk Guldenspoorpad in Avelgem

Image

Het gaat om een relatief klein stuk, maar door die aankoop beheert de Provincie het volledige Guldenspoorpad op grondgebied Avelgem. West-Vlaanderen betaalt Avelgem 4850,88 euro.

Doortrekken

De Provincie zal een perceel van 652m² aankopen van de gemeente Avelgem. Het gaat om een stukje spoorwegbedding waardoor het Guldenspoorpad nu volledig doorgetrokken wordt. Met die verwerving komt een kwalitatieve fietsverbinding tot stand die ingericht is volgens de provinciale huisstijl voor de groene assen. Het ingerichte stukje fietspad met een lengte van ongeveer 200 meter werd reeds opgeleverd eind januari van dit jaar.

Ontbrekend stuk

De Provincie kocht op 15 september 2009 het Guldenspoorpad over van openbaar vervoersmaatschappij NMBS. Enkel het stukje van de bedding tussen de Pontstraat en de Doorniksesteenweg ontbrak. De NMBS hadden dat stuk namelijk eerder al verkocht aan Avelgem.

Een eerste deeltje kocht de Provincie in 2016 reeds van Avelgem. Het deel in de directe omgeving van het voormalige stationsgebouw wordt nu pas verworven. Door deze aankoop zal de Provincie beschikken over de eigendom van het gehele fietspad op het grondgebied van de gemeente Avelgem.