Provincie West-Vlaanderen verhoogt veiligheid fietssnelweg F39 in Gistel met omleiding

Image

Om de fietssnelweg F39 die van Plassendale naar Veurne loopt te versterken maakt de Provincie werk van extra voorzieningen in Gistel. Ter hoogte van het zoutbedrijf Quatannes en de overslagkaai van metaalschrootbedrijf Willems komt er een omleiding langs het Zandvoordegeleed. De situatie daar is op dit moment onveilig. De overslag van het zout maakt het jaagpad glad en fietsers kunnen zich ook verwonden aan de overslag van schroot.

Dubbelrichtingsfietspad

Er komt een dubbelrichtingsfietspad in asfalt van drie meter breed. Om de oversteken te maken van het Zandvoordegeleed zullen er ook twee fietsbruggen geplaatst worden met een lengte van dertien meter en ook drie meter breed. Het volledige traject is 550 meter lang.

De nieuwe fietsvoorzieningen komen niet enkel de F39 ten bate maar versterken ook het bovenlokaal fietsnetwerk door een aansluiting te maken met de F33 Oostende-Torhout en de fietstunnel onder de N33.

Timing

De werken vatten in het voorjaar met het opbreken van de verhardingen. De uitvoeringstermijn is 50 werkdagen. De Provincie investeert 374.905 euro. Vanuit het Fietsfonds is een betoelaging voorzien van 50 procent.