Provincie West-Vlaanderen start met 12de groepsaankoop groene stroom en gas

West Site nr.: 78: Geef de scherpste prijs 100 % groen licht

Met deze nieuwe groepsaankoop wil de Provincie West-Vlaanderen haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiefactuur. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een goede prijs worden bedongen. De overstap wordt volledig geregeld. Ook het milieu wordt niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100% groene stroom.

Intekenen voor de groepsaankoop is makkelijk, betrouwbaar én voordelig. Inschrijven kan tot en met dinsdag 7 februari 2023.

Het verdere verloop
De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 8 februari 2023. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een persoonlijk voorstel voor een contract van 100% groene stroom en/of gas voor één jaar. Handig: de besparing ten opzichte van het actueel marktaanbod is meteen te zien. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig sloten 23 750 deelnemers (1 op de 4 deelnemers) een energiecontract af bij Mega.

Na afloop van de vorige editie bleek uit een klanttevredenheidsenquête, die werd uitgestuurd naar alle deelnemers met een e-mailadres (10.726 respondenten), dat maar liefst 95,1% ook volgend jaar opnieuw wil deelnemen aan de groepsaankoop.

Permanente opvolging
De garanties van de groepsaankoop bieden een zekerheid in een sterk bewegende energiemarkt die we ook bij de volgende groepsaankoop blijven aanbieden.

Naast de maandelijkse opvolging van de afgesproken prijsformules, heeft de Provincie er o.a. voor gezorgd dat de groepsaankoopklanten van Mega zelf konden bepalen (opt-in) of ze al dan niet hun voorschotbedrag wilden verhogen.
Bij veel leveranciers wordt het voorschotbedrag namelijk automatisch verhoogd en moet de consument tijdig zelf actie ondernemen als hij/zij deze verhoging niet wenst (opt-out).

Deelnemers kunnen met vragen steeds terecht bij de Provincie via onderstaande contactgegevens of via de infoloketten, ook na het afsluiten van het energiecontract. Zo werden er tussen december 2021 en april 2022 maar liefst 35.469 vragen gesteld en beantwoord.


Meer info: www.west-vlaanderen.be/besparen | [email protected] | 0800 18 711