Provincie West-Vlaanderen schenkt 8.000 euro aan Bike for Life

Via deze actie van de Fietsersbond vzw sponsoren werkgevers de fietsritten van het personeel voor het goede doel. Dit jaar fietste de actie onder het motto ‘Een fiets voor iedereen’. Niet iedereen kan zich een eigen fiets veroorloven. De opbrengst van de actie zal die kwetsbare doelgroep een gepaste mobiliteitsoplossing bezorgen onder de vorm van een eigen fiets of deelfiets.

Bike for Life in West-Vlaanderen
Het personeel van het provinciebestuur fietste enthousiast mee voor het goede doel. In totaal hebben 127 collega’s 2.335 fietsritten afgelegd, goed voor ruim 24.415 km. De Provincie kan zo maar liefst 8.000 euro schenken aan Bike for Life, en is daarmee de grootste sponsor. Dit past binnen de doelstellingen van het mobiliteitsbeleid van de Provincie, waarbij de fiets de meeste aandacht krijgt als slimme mobiliteitsoplossing.

In West-Vlaanderen fietsten ook de gemeenten Hooglede, Ruiselede, Zwevegem en Wingene mee met de actie en zamelden zo samen 3.426 euro in.

Recordeditie 2022
In heel Vlaanderen fietsten maar liefst 4.410 fietsers van 51 werkgevers tussen 3-31 oktober mee met Bike for Life. In totaal reden ze 46.945 fietsritten, goed voor 361.222 gefietste km en 63 ton uitgespaarde CO2. De totale opbrengst van de actie is 52.925 euro, maar daar komt nog een bedrag bovenop omdat de actie geselecteerd is voor de De Warmste Week.

Een fiets voor iedereen
De opbrengst gaat integraal naar ‘Een fiets voor iedereen’, het project waarmee de Fietsersbond vervoersarmoede wil aanpakken. Vrijwilligers van lokale Fietsersbondafdelingen kunnen dankzij de projectmiddelen meedoen en eigen projecten opzetten waarmee ze kwetsbare mensen in hun buurt of gemeente aan een fiets of fietsoplossing helpen en hen ook met raad en daad bijstaan.