Provincie West-Vlaanderen organiseert ‘Zomer van de Korte Keten’

korteketen

Ook de andere Vlaamse provincies, VLAM, Vlaamse overheid en Steunpunt Korte keten zetten mee hun schouders onder deze campagne. De ‘Zomer van de Korte Keten’ komt ter vervanging van de vijfde editie van de ‘Week van de Korte Keten’ die niet kon doorgaan door de coronacrisis.

Zomer lang activiteiten

Met de ‘Zomer van de Korte keten’ wil de Provincie West-Vlaanderen met haar partners de korteketenproducenten een hele zomer lang in de kijker zetten en tegelijkertijd de West-Vlaming een actief belevingsaanbod aanbieden in eigen provincie.

Bij de West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten valt er tijdens de zomer heel wat te beleven. Van juni tot en met september kunnen West-Vlamingen genieten van tientallen activiteiten en belevingsevenementen zoals streekpicknicks, bier- en fietsplezier, hoeveterrassen, ijssalons, boerderij- en brouwerijbezoeken, enz.

De nieuwe website www.ikzomerkorteketen.be bundelt alle korteketenactiviteiten in West-Vlaanderen. De activiteiten van de vijf Vlaamse provincies zijn te vinden op www.zomervandekorteketen.be.

40 cadeaubonnen voor de West-Vlamingen
 

In West-Vlaanderen zet de zomercampagne met een laagdrempelige klantenactie in. Die loopt tot 30 juni. Klanten van hoeve- en streekproducenten krijgen een actiecode. Begin juli worden de winnaars van 40 winnende actiecodes gecontacteerd. De winnaars krijgen een cadeaubon voor lokaal lekkers.

Korte keten in de kijker

Met dit initiatief wil de Provincie West-Vlaanderen met haar partners de korte keten nog meer belichten. Ze speelt daarmee in op de stijgende interesse van consumenten die steeds meer lokaal gaan winkelen sinds de coronacrisis. Daarom werd ook het platform www.ikkooplokaal.be opgestart. De Provincie wil deze ‘ik koop lokaal’-reflex verder versterken onder andere via de ‘Zomer van de Korte Keten’.

Door te kopen via de korte keten legt voeding een zo kort mogelijke weg af van producent naar consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. Dat heeft tal van voordelen: consumenten kennen de afkomst van hun voeding die altijd dagvers en seizoensgebonden is, en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn werk.  In West-Vlaanderen herken je een selectie van hoeve- en streekproducenten aan het label 100% West-Vlaams.

‘Ik zomer West-Vlaams’

De ‘Zomer van de korte Keten’ maakt onderdeel uit van de ruimere campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’. Via eigen initiatieven in samenwerking met Inagro, Westtoer en POM West-Vlaanderen en steun aan lokale besturen zet de Provincie in op een belevingsvolle zomer dicht bij huis.

www.ikzomerkorteketen.be
www.ikkooplokaal.be