Provincie West-Vlaanderen organiseert twaalfde editie van het Natuurfestival in Duinpanne (De Panne)

Image

Het gratis festival vindt plaats in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne.

Programma

Vorig jaar veranderde het concept naar een gevuld zaterdagprogramma. Na het succes wordt die formule aangehouden.

Het thema van dit jaar ‘tis nog niet ol naar de wuppe’, alles verdient een tweede leven. Vanaf 13.30 uur kunnen bezoekers in Duinpanne en de bossen rondom het centrum terecht voor een parcours gevuld met allerlei educatieve workshops rond natuur. Daar is het thema ‘de zee en duinen’. Tussen de diverse activiteiten door staan standhouders om hun werking aan het brede publiek te tonen. Op het centrale plein kunnnen kinderen en (groot)ouders deelnemen aan avontuurlijke activiteiten. Tussendoor zijn er verschillende optredens van o.a. Lunacoustic, Radio Oorwoud (een gerenommeerd kindertheater-dans), Fresh and Funky en de Pink Band met de Covrettes die de avond afsluiten. Het hele gebeuren wordt ook opgevrolijkt door straattheater en –animatie. De plaatselijke scholen zorgen voor een gevarieerd aanbod van catering.

Optredens

Het bosgedeelte wordt afgesloten om 18.00 uur, maar het feest gaat door met de optredens en de activiteiten op het centrale plein en in de tent waar een echte silent disco battle zal georganiseerd worden, met 3 DJ’s die de aanwezigen op hun koptelefoonkanaal proberen te laten luisteren. Het volledige Natuurfestival eindigt om 23.30 uur.

BK Broodpudding

Uniek op het programma dit jaar is het 1ste Belgisch Kampioenschap broodpudding, want ook oud brood verdient een tweede leven. Een ‘proefessionele’ jury bekroont de best smakende broodpudding uit de ingediende exemplaren. Meer info via [email protected] .

Sea Change

In het volledige vernieuwde bezoekerscentrum Duinpanne kunnen bezoekers een kijkje nemen aan de nieuwe permantente expo ‘Sea Change’. Die opende pas eind augustus de deuren. De expositie  zal geopend zijn vanaf 13.30  uur tot 18.00 uur.

Praktisch – Natuurfestival

Wanneer: zaterdag 5 oktober, van 13u30 tot 23u30
Waar: Bezoekerscentrum Duinpanne - Olmendreef 2, 8660 De Panne
Prijs: Gratis

Meer info op www.west-vlaanderen.be/natuurfestival