Provincie West-Vlaanderen neemt met tal van activiteiten deel aan Archeologiedagen

De Provincie West-Vlaanderen staat samen met de andere provincies in voor de organisatie, in samenwerking met de Vereniging voor Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum voor Vlaamse Archeologie (FVA). 
 
Tientallen partners hebben samen gezorgd voor meer dan 120 activiteiten over heel Vlaanderen, waarvan 24 in West-Vlaanderen. Opnieuw is er veel nieuws te ontdekken van wat zich afspeelt in de West-Vlaamse bodem.  
 
Op stap met een gids of archeoloog
Archeologen nemen de bezoeker mee naar het middeleeuws Ieper en geven een kijk op de lopende opgraving op het Sint-Maartensplein. In Brugge geeft archeoloog Jelle een exclusieve inkijk in de eerste resultaten van de opgraving rond de Sint-Annakerk. De tentoonstelling 'For Evermore - Begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog' in het In Flanders Fields museum toont aan dat je niet altijd hoeft te graven om archeologische sporen te ontdekken in het landschap. Wie meer wil weten over de graven, kan met de slagveldarcheologen Ralph en Simon op pad voor een boeiende toer door New Irish Farm Cemetery in Sint-Jan. 
 
Prospectiefestival
In Brugge staat een initiatie boor, zeef, metaaldetectie of drone op het programma. Zij die zich eerder in de Romeinse periode willen verdiepen, kunnen in Oostvleteren mozaïeken maken, Romeins pottenbakken, zwaardvechten, een fibula maken en zoveel meer. 
 
Bezoek een tentoonstelling
De expo ‘Gif mo Goaze! 80 km archeologie dwars door West-Vlaanderen’ strijkt tijdens de Archeologiedagen neer in Oostvleteren en geeft een volledige archeologische doorsnede weer van de provincie West-Vlaanderen van de steentijden tot de Tweede Wereldoorlog. In Koksijde blaast het Abdijmuseum Ten Duinen 20 kaarsen uit. Om die verjaardag te vieren neemt het museum de bezoeker terug mee in de tijd. In de expo ‘The Diggers of Abby’ komt de bezoeker meet te weten over wat er gebeurde er achter de muur werfpanelen van de Groeningeabdij in Kortrijk. 

Ontdek het volledige programma.