Provincie West-Vlaanderen neemt extra coronamaatregelen in provinciedomeinen en bezoekerscentra

tweedegolf

De Provincie West-Vlaanderen neemt die extra maatregelen in de provinciedomeinen en bezoekerscentra naar aanleiding van de verstrengde richtlijnen van de federale en Vlaamse overheid  om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Georganiseerde activiteiten worden geannuleerd. Andere provinciedomeinen en provinciale bezoekerscentra blijven open.

Specifieke maatregelen in bezoekerscentra en provinciedomeinen

Alle georganiseerde activiteiten in de provinciedomeinen of bezoekerscentra worden geannuleerd.

Voor provinciedomein Raversyde in Oostende zijn de maatregelen het meest ingrijpend. De Atlantikwall en Anno 1465 moeten als museum de deuren dicht houden. Provinciedomein Raversyde gaat meteen in winterslaap en heropent op 13 maart 2021. Het Natuurpark blijft wel toegankelijk. Bezoekers kunnen daar nog genieten van de gratis openluchttentoonstelling ‘Atlantikwall in Vogelvlucht’.

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn enkel de tentoonstellingen in de binnenruimtes gesloten. Een bezoek aan het Zwin Natuur Park kan nog altijd, mits reservatie op voorhand via de website www.zwin.be. In Duinpanne in De Panne sluit de expo ‘Sea Change’. Duinpanne behoudt enkel zijn toeristische onthaalfunctie.

De andere provinciedomeinen en het onthaal in de bezoekerscentra in De Palingbeek in Ieper, De Blankaart in Diksmuide, De Gavers in Harelbeke en Bulskampveld in Beernem blijven open. Ook de sanitaire voorzieningen blijft toegankelijk voor bezoekers.

De maatregelen gelden voorlopig tot donderdag 19 november, maar kunnen verlengd worden. De Provincie volgt hierbij de federale en Vlaamse richtlijnen.

Gouden regels

Overal gelden de gouden regels: handen wassen, afstand houden, mondmasker dragen. Bezoekerscentra investeerden de jongste maanden fors in displays, plexischermen, vloerstickers en een circulatiesysteem.