Provincie West-Vlaanderen lanceert nieuwe Blob-wandeltocht in Avelgem

Avelgemse Scheldemeersen Mira wandelroute

De Provincie West-Vlaanderen, Stadlandschap Leie en Schelde, Toerisme Leiestreek en de gemeente Avelgem lanceren samen een nieuwe Blob-wandeltocht. Die vindt plaats in en rond de Scheldemeersen in Avelgem.

Op avontuur met Blob en Castor
Ga mee op avontuur met de held Blob en zijn vriendje Castor de bever tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in Avelgem. Natuur en plezier gaan hand in hand tijdens een zoektocht van ongeveer 3,5 km voor groot en klein. Onderweg spelen de deelnemers spelletjes, leren ze bij dankzij gekke weetjes, doen ze een schorszoektocht en maken ze hun eigen Blob-figuurtje. Het startpunt van de wandeling bevindt zich aan GC Spikkerelle. 

Op ontdekking door de Scheldemeersen
Tijdens de wandeling doorkruisen deelnemers de Avelgemse Scheldemeersen. Dit natuurgebied, een mozaïek van grasland en ‘natte natuur’, is populair bij wandelaars. Ook vogelspotters komen er volop aan hun trekken. Zo zijn roofvogels en reigers er het hele jaar door te zien. Castor en Blob leren de deelnemers alles over dit groen stukje Avelgem langs de Schelde.

Blob-wandelzoektocht
De Blob-zoektochten spelen zich af in groendomeinen en gemeenten van Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en richten zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. De zoektocht kan op eigen houtje gedaan worden.

Download de Blob-brochure via www.toerisme-leiestreek.be/blob of haal een exemplaar af bij de toeristische dienst van Avelgem in GC Spikkerelle.