Provincie West-Vlaanderen investeert ruim miljoen euro in lokale klimaatprojecten

klimaatprojecten

De Provincie West-Vlaanderen heeft in haar deputatiezitting van donderdag 6 augustus beslist om 1.303.383,16 euro aan subsidies te verlenen aan lokale besturen, verenigingen, burgercoöperaties, scholen en groepen voor de realisatie van vijftien klimaatprojecten die zich richten op CO2-besparing.

Ondersteuning vijftien lokale klimaatprojecten

De vijftien goedgekeurde projecten samen zorgen voor een totale CO2-besparing van 470,73 ton per jaar. Het gaat onder meer over projecten die inzetten op het energiezuinig maken van verlichting, het bouwen van een circulaire evenementhal, warmtelevering bij particulieren, focussen op elektrische deelmobiliteit of zonne-energie of andere grondige energetische renovaties.

Projecten van de Gemeente Middelkerke, Gemeente Staden, Stad Kortrijk, Stad Gistel, Stad Roeselare, Stad Izegem, Stad Tielt, Gemeente Zonnebeke, Beauvent cvba, het Autonoom Gemeentebedrijf Wingene, Stad Lo-Reninge, Stad Ieper, Stad Poperinge, Impact vzw en Coopstroom vzw krijgen steun.

Het subsidiereglement zorgt voor de uitvoering van lokale klimaatprojecten die een bijdrage leveren aan het behalen van de lokale en provinciale klimaatdoelstellingen. Er werden 31 projecten ingediend dit jaar.

Volgende oproep

Een volgende oproep is voorzien op 15 april 2021. De Provincie voorziet jaarlijks ongeveer een miljoen euro voor dergelijke klimaatprojecten.

https://www.west-vlaanderen.be/subsidies/klimaatprojecten-lokale-ondersteuning