Provincie West-Vlaanderen gaat voor belevingsvolle vakantie met ‘Ik zomer West-Vlaams’

zomerwvl

Voor die West-Vlamingen, maar ook voor de bezoekers van West-Vlaanderen, maakte de Provincie de voorbije weken samen met haar partners (Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer) werk van een uitgebreide zomerprogrammatie, die volledig coronaproof is, onder de noemer ‘Ik zomer West-Vlaams’.

Naast de provinciale activiteiten werd ook het aanbod van de 64 West-Vlaamse gemeenten opgenomen in ‘Ik zomer West-Vlaams’.

Op de website www.ikzomerwestvlaams.be is alles te raadplegen. Deze site wordt de komende weken gepromoot via wekelijkse tv-reportages op Focus en WTV vanaf donderdag 2 juli, via een online campagne, radiospots, affichage in het straatbeeld, enz.

Ruim provinciaal aanbod

‘Ik zomer West-Vlaams’ bundelt ‘klassiekers’ zoals wandelen in de provinciedomeinen, hoevepicknicks met ‘100% West-Vlaams’ producten, shoppen bij de lokale handelaars of fietsen langs het uitgebreide fietsnetwerk. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe activiteiten en kleinschalige evenementen in de provinciedomeinen en groene assen, nieuwe wandel- en fietsroutes en activiteiten waar hoeve- en streekproducenten centraal staan.

Activiteiten zoals Kustsafari’s in Duinpanne, Raversyde en het Zwin Natuur Park, een kom-uit-uw-kot-arrangement, yogasessies en tai chi in De Gavers, ‘Kabaal langs het Kanaal’ op de Transfo-site, een Naturathlon in De Blankaart, openluchtcinema in Bulskampveld en het Fort van Beieren, ‘Archery Tag’ in De Baliekouter, ’t Veld en Wallemote-Wolvenhof, Boskamerconcerten in Tillegem, Bosbaden in het Zeebos, een ‘Magische Picknick met Madame’ in de Palingbeek, de Boslympische Spelen in alle domeinen, enz. Daarnaast zijn er nog heel wat lopende en nieuwe activiteiten in de bezoekerscentra zoals de expo ‘Sea Change’ in Duinpanne, de fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ in het Zwin Natuur Park, de foto-expo ‘Levendig Polderland’ in de IJzerboomgaard en de gratis openluchtexpositie ‘In Vogelvlucht’ in Raversyde.

De Provincie pakt vanaf 1 juli ook uit met het belevingsproject VLAG2020 langs de negen Groene Assen. Curator Gautier Platteau selecteerde 25 West-Vlaamse kunstenaars om samen 100 vlaggen te ontwerpen en die neer te poten langs de 100 km Groene Assen.

Ook in het kader van de ‘Zomer van de Korte Keten’ is er van alles te beleven in provincie. Van juni tot en met september kunnen West-Vlamingen genieten van tientallen activiteiten en belevingsevenementen zoals streekpicknicks, bier- en fietsplezier, hoeveterrassen, ijssalons, boerderij- en brouwerijbezoeken, enz. Op die manier ondersteunt de Provincie ook de lokale handel.

Ook aanbod vanuit de 64 West-Vlaamse gemeenten

Ook het volledige gemeentelijke aanbod zal geraadpleegd kunnen worden op www.ikzomerwestvlaams.be, van Alveringem tot Zwevegem, van Damme tot De Panne.

Alle 64 West-Vlaamse gemeenten gingen in op de steunmaatregel die eind april in de provincieraad werd aangekondigd. De Provincie trekt hiervoor 1 euro per inwoner uit, in totaal dus 1,2 miljoen euro.

De Provincie ontving voorstellen die gericht zijn naar verschillende doelgroepen, gespreid konden worden in ruimte en tijd, veilig kunnen worden georganiseerd en steun verlenen aan horeca en lokale handel, de toeristische of landbouwsector.

Enkele voorbeelden zijn: fiets(zoek)tochten, wandelingen, openluchtcinema, evenementenpleinen, leesstraten, kunsttuinen, coronaveilige expo’s en mini-concerten, picknicks met streekproducten, straatanimatie, shopping shuttles, vertellingen en andere activiteiten met sprekende titels als Blijf-in-je-kot Rock (Houthulst), Zullepicknick (Harelbeke), Doos vol Ademruimte (Diksmuide), Peloezetoeren (Damme), Wallemote Wonderland (Izegem), Car watch (Lendelede), Van-mijn-erf – goed (Lichtervelde), Ladies Night Ter Borght (Meulebeke), Expeditie Hinterland (Middelkerke), Camping Oltegoare (Roeselare), Verloren kroegentocht (Ruiselede), Citygolf (Torhout), Tournée Congé (Waregem), Smultoer bij de boer (Zonnebeke) enz.

[www.ikzomerwestvlaams.be]