Provincie voorziet nieuwe signalisatie voor fietssnelweg F32 (Roeselare)

De signalisatie moet zorgen voor meer herkenbaarheid op het terrein en om fietsers makkelijk de weg te laten vinden. De Provincie zal vanaf nu zorgen voor een snellere aanpak voor signalisatie op de verschillende fietssnelwegen.

Uniforme huisstijl
De vijf Vlaamse provincies hebben in 2016 samen een netwerk van fietssnelwegen uitgetekend en een gezamenlijke huisstijl uitgewerkt. Die signalisatie zorgt ervoor dat de fietssnelwegen duidelijk herkenbaar zijn. Zo weet de gebruiker dat hij een vlotte, veilige en comfortabele route aansnijdt waarmee hij rechtstreeks zijn bestemming bereikt. De signalisatie bestaat uit verschillende bouwstenen: van vloerstickers en verkeersborden tot fietspompen en zitbanken.

F32 (Brugge-Roeselare)
De fietsroute F32 in Roeselare vormt een belangrijke verbinding tussen het station en de vele bedrijventerreinen van de stad. Er loopt een onderzoek om het fietspad door te trekken naar Gits en Torhout. Stap voor stap worden nieuwe stukken aangelegd die moeten resulteren in een fietsveilige, rechtstreeks verbinding tussen Brugge en Roeselare.

Meer signalisatie
De F32 in Roeselare is de derde fietssnelweg in de provincie waarop de huisstijl wordt toegepast. In het verleden werden ook al de F7 in Waregem en de F374 in Kortrijk en Zwevegem voorzien van een uniforme signalisatie. Later dit jaar is de F35 tussen Veurne en Diksmuide aan de beurt. Er wordt ook een signalisatieplan opgemaakt voor de F6 tussen Oostkamp en Brugge en voor de F351 (Vrijbosroute) tussen Kortemark en Langemark-Poelkapelle.

Het aanbrengen van de signalisatie is een samenwerking met het autonoom provinciebedrijf Westtoer, dat instaat voor het plaatsen en onderhouden van de borden.

[www.west-vlaanderen.be/fietssnelwegen]