Provincie start met elfde groepsaankoop groene stroom en gas

Campagnebeeld groepsaankoop groene energie

Met deze elfde groepsaankoop wil de Provincie West-Vlaanderen haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiefactuur. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een goede prijs worden bedongen. De overstap wordt volledig geregeld. Ook het milieu wordt niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100% Belgische groene stroom.

Intekenen voor de groepsaankoop is makkelijk en kan tot en met dinsdag 8 februari 2022.

Het verdere verloop
De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 9 februari 2022. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een persoonlijk voorstel voor een contract van 100% Belgische groene stroom en/of gas voor één jaar. De besparing ten opzichte van het actueel marktaanbod is meteen te zien. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Infoloketten en infolijn
Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of die willen intekenen op de groepsaankoop, kunnen terecht op de website www.west-vlaanderen.be/besparen, de gratis infolijn (0800 18 711) of kunnen mailen naar [email protected].

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 83.623 gezinnen zich vrijblijvend in. 64.116 van hen (77%) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier en bespaarden gemiddeld 200 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, werden al meer dan 390.000 voordelige energiecontracten afgesloten.