Provincie richt het speelbos in van provinciedomein d’Aertrycke (Torhout)

De meeste werden al deze week opgesteld, tegen eind september zullen alle elementen zijn geplaatst. Dan is het aan de jongeren van Torhout en de buurtbewoners om ideeën aan te leveren voor de afwerking. 

Speelelementen 
Voor de inrichting van het speelbos nam de Provincie een speelnatuurcoach onder de arm. Alle spelelementen worden gemaakt op basis van natuurlijk materiaal uit het provinciedomein. De brigade van de groendienst assembleert en plaatst de constructies zelf. 
Gerooide takken en stammen van omgewaaide bomen krijgen een tweede leven in dit speelbos. Ze dienen als monumentale toegangspoort, spelprikkels, mikado, podium,… Spelen is nog nooit zo natuur-leuk geweest. 
Vorig jaar werd volgens eenzelfde concept het speeleiland ‘Testerep’ in provinciedomein Atlantikwall Raversyde gecreëerd. Het is een groot succes bij de bezoekers. 

Aanleg speelbos
De eerste bomen voor dit speelbos werden in 2018 aangeplant met de hulp van buurtbewoners en jeugdverenigingen. Voor de invulling van het speelbos werd toen beroep gedaan op de Torhoutse jeugd: kinderen gaven hun ideale speelbos vorm in een workshop ‘Hoe zie jij het ideale speelbos?’. 

Buurtparticipatie 
Om het bos straks tot een echt buurtbos te maken, zal de Provincie ook nog samen met stad Torhout een inspiratiedag organiseren met jeugdorganisaties van Torhout en buurtbewoners van het provinciedomein. Zij worden uitgenodigd om het speelbos verder mee vorm geven.

Timing
De meeste spelelementen kregen dus deze week hun plek, eind september zullen alle elementen er staan. Daarna is het de beurt aan de jongeren van Torhout en de buurtbewoners om ideeën aan te leveren voor de afwerking. 

Beeldmateriaal kan gedownload worden via https://we.tl/t-SGShuZRZHl