Provincie organiseert 15de editie van Natuurfestival in provinciedomein Duinpanne (De Panne)

natuurfestival

Het Natuurfestival wordt georganiseerd in samenwerking met de het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid en de gemeente De Panne, 

Activiteiten
De voorbije twee jaar ging het Natuurfestival vanwege corona door met een aangepaste programmatie. Dit jaar gaat de organisatie voor een terugkeer naar de oude formule met een PUUR NATUUR-versie van het festival. 

De hoofdmoot blijven de talrijke workshops voor jong en oud in bos en duinen. De bezoekers worden zelfs uitgedaagd om een samengestelde bucketlist af te vinken gevuld met uitdagingen. Op het centrale plein staan de partners om hun werking voor te stellen en is er de mogelijkheid voor een hapje en een drankje. Gepaste straatanimatie en kinderactiviteiten brengen er de sfeer op peil.

Ook het bezoekerscentrum is die dag open en uitzonderlijk is de Expo Sea Change die dag gratis, met een maximum aantal toegelaten bezoekers tegelijk. 

Alles vindt plaats in de bossen rondom en op de parking van het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne tussen 13 en 18 uur. Parkeren kunnen de bezoekers best in de Elisabethlaan of op de parking van het Koningsplein.

Meer info via www.west-vlaanderen.be/natuurfestival

Recordaantal bezoekers in Duinpanne
Het bezoekerscentrum Duinpanne kan alvast terugblikken op een geslaagde zomer. Duinpanne haalde 28.921 bezoekers (+6%) in de maanden juli en augustus. Hiermee haalt het bezoekerscentrum het hoogste aantal sinds de oprichting 20 jaar geleden en werd het record van vorig jaar vlot gebroken.
In juli kwamen er 13.654 personen (+8%) langs en in augustus 15.267 (+4%).
 
Het warme zomerweer lokte dus veel bezoekers naar Duinpanne, terwijl warme dagen meestal rustiger zijn omdat de mensen zich dan aan het strand bevinden.