Provincie opent nieuwe speelzone Testerep in provinciedomein Raversyde (Oostende)

De nieuwe zone, van ruim 12.000 vierkante meter, bestond aanvankelijk voor het grootste deel uit jong bos en ondoordringbaar struikgewas, omringd door grachten. De Provincie werkte met man en macht om er een nieuwe natuurspeelzone van te maken, met o.a. speeltunnels, een imposante troon, grachtpaden, een Middeleeuwse schuilplaats en mysterieuze houten figuren. Daarvoor werden zes toegangspaden gemaakt in het bos omheen merkwaardige en waardevolle bomen en struiken. De robuuste natuur bezorgt de speelzone extra uitstraling.

De Provincie nam voor de inrichting van het speelbos een speelnatuurcoach onder de arm. Er werd enkel gebruik gemaakt van hout uit de eigen provinciedomeinen, zoals eik, beuk of kastanje. Zo krijgen de gerooide takken en stammen, van bv. omgewaaide bomen,  een tweede leven in de nieuwe speelzone.

De kostprijs van de nieuwe speelzone bedraagt hierdoor slechts 15.000 euro

Verdwenen kusteiland
De naam ‘Testerep’ verwijst naar het verdwenen kusteiland Ter Streep, dat in de vroege middeleeuwen net voor de kustlijn lag. Ruim 1.000 jaar geleden hoedden schaapsherders er hun kudde schapen in opdracht van de Graaf van Vlaanderen. Vandaag kunnen bezoekers via een gezinszoektocht de geschiedenis ontdekken. Ter hoogte van het speeleiland gaan ze op zoek naar een schaapsherder die zicht ophoudt in de speelzone.

Nacht van de Duisternis
Het gloednieuwe speelbos wordt op zaterdag 9 oktober voorgesteld aan het brede publiek tijdens de ‘Nacht van de Duisternis’. Dan kunnen gezinnen met kinderen een nachtelijke expeditie ondernemen en met al hun zintuigen de nieuwe speelzone ontdekken. Op drie locaties in het provinciedomein worden tal van activiteiten georganiseerd, met o.a. verhalenvertellers in ANNO 1465, een theaterwandeling ‘Het Verlangen een Boom te  Zijn’ en de expeditie Testerep.  

www.raversyde.be