Provincie opent nieuw speelterrein in provinciedomein d’Aertrycke (Torhout)

Het nieuwe speelterrein is aangelegd in de recent aangeplante boomgaard in het kasteelpark. Het speelterrein is in twee zones opgedeeld volgens leeftijdscategorie. Voor de allerkleinsten (1 – 5 jaar) is er een mini-speeldorp. De speeltoestellen zijn een knipoog naar de historische omgeving van kasteel en boomgaard. Er staat o.a. een speelwinkel, een speelhuisje met kruipton, een peutertorencombinatie, een speelwandje, een ronde tafel met troon, zitbankjes, een dubbele wip en glijbanen.

Voor kinderen van 6 – 12 jaar is een avonturenparcours aangelegd. Naast het klimcombinatietoestel met touwen, netten en een glijbaan, zijn er ook natuurlijke speelelementen op het terrein. Een monumentale beuk uit het provinciedomein krijgt op het nieuwe terrein een tweede leven.

Kostprijs
De aanleg was voorzien in het in 2018 goedgekeurde natuurbeheerplan voor dit provinciedomein. De firma Robinia Int. uit Dendermonde leverde de speeltoestellen aan. Voor de aankoop van de speeltoestellen en de omgevingswerken trok de Provincie 128.000 euro uit.