Provincie opent nieuw infopunt in provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Het nieuwe infopunt aan de cafetaria is een semi-buitenruimte waar mensen elkaar ontmoeten, rusten, informatie ontdekken en met een andere kijk op de natuur en het landschap vertrekken tijdens hun tocht door De Palingbeek.

De ruimte kan ook fungeren als schuilmogelijkheid voor wandelaars en schoolgroepen tijdens de doortocht door het domein of als beginpunt van wandelingen
onder begeleiding van gidsen.

Optimalisatie onthaal
Het nieuwe infopunt helpt mee aan de ambitie om het onthaal op De Palingbeek te optimaliseren. Heel veel losse bezoekers van het Provinciaal domein De Palingbeek komen het domein centraal binnen via de oude vertrouwde ingang aan de Palingbeekstraat en parkeren hun wagen op de hoofdparking. Momenteel is er echter nog geen ‘ontvangstplein’ waardoor bezoekers min of meer op een kruispunt terecht komen van verschillende wegen nabij de bestaande cafetaria van het domein. Omdat deze site een belangrijk punt is in het huidige provinciedomein staan hier dan ook veel infodragers en wegwijsborden allerhande, maar door de hoeveelheid aan informatie is de situatie niet altijd even duidelijk.

Japanse stijl
Het gebouw is ontworpen in Japanse Shoji-stijl, met houten geraamte en kamerscherm. Het gebouw gaat op in de natuur er rond en verbergt het minder opgaande gebouw van de cafetaria. Voor de bouw van het infopunt heeft de Provincie 308.084,53 euro voorzien.

Infoborden

Er zijn infoborden voorzien met info over de historische mislukking van het kanaal, de eigenheid van het domein en welke natuur eigen is voor de streek. Er zijn spelprikkels voor kinderen voorzien gelinkt aan de gebrachte info. In de videoruimte kunnen bezoekers het verhaal van de oude vaart of van de realisatie van het CWRM-project bekijken.