Provincie ondersteunt bezoek aan West-Vlaamse erfgoedlocaties en -bedrijven

Image
Nieuw reglement

Er bestond sinds 2014 al een reglement naar aanleiding van de herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog. Het nieuwe reglement breidt uit. Het wordt opengetrokken naar alle West-Vlaamse erfgoedlocaties alsook erfgoedgerelateerde West-Vlaamse bedrijven. West-Vlaanderen telt namelijk de grootste concentratie aan restauratiebedrijven in België. Op die manier wil de Provincie een draagvlak creëren voor het waardevolle erfgoed en voor ondernemen, wil ze jongeren sensibiliseren en blijft ze aanbieders van een educatief pakket verder ondersteunen en stimuleren.

Tussenkomst

De Provincie komt voor verschillende kosten tussen. Er is een tussenkomst van 50 procent voor eventuele toegangs- of deelnamekosten, voor de kosten van de gids en voor de vervoersonkosten. Als de verplaatsing met het openbaar vervoer of met huurfietsen gebeurt, komt de Provincie zelfs tot 70 procent tussen. Er is ook een tussenkomst van drie euro per persoon in de overnachtingskosten in een erkend jeugdverblijfcentrum, voor één overnachting gekoppeld aan het bezoek.

Voor wie?

De tussenkomsten gelden voor onderwijsinstellingen, erkende jeugdwerkorganisaties en erkende speelpleinwerkingen uit West-Vlaanderen. Ook verenigingen waar armen het woord nemen, organisaties die erkend zijn door het Vlaams departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, kunnen beroep doen op de toelage.

Aanvragen

Een aanvraag moet ten laatste één maand op voorhand worden aangevraagd via het aanvraagformulier op de website. Voorschotten worden niet betaald. Het gaat om een financiële ondersteuning na datum. Het nieuwe reglement treedt in voege op 1 januari 2020 en loopt voor onbepaalde tijd door.