Provincie lanceert nieuwe Blob-speurtocht in domein Ter Borcht (Meulebeke)

Het figuurtje Blob gaat voor deze gezinsspeurtocht van 3 km samen met Robin, een slim meisje en een echte avonturier. Ze is helemaal gek van de natuur en al helemaal van dieren. Robin haar grote droom is dan ook om de 'GROTE 5' van Europa te vinden.

Ze doorkruiste reeds heel wat landen en vond al 4 van de 5 dieren. Nu hoorde ze dat Meulebeke de 'berengemeente' wordt genoemd. Samen met haar vriend BLOB gaat ze op zoek naar een beer in Meulebeke.

Gezinsnamiddag
Voor de lancering nodigen Meulebeke, Toerisme Leiestreek en Stadlandschap West-Vlaamse hart enkele vreemde snuiters uit naar Ter Borcht. Zij zorgen tijdens de speurtocht op zondag 28 augustus (van 14 tot 16 uur) voor animatie. Deelname is gratis. Inschrijven niet nodig.

Blob-wandelzoektocht
Deze Blob-zoektocht is de 14e die werd uitgewerkt in de Leiestreek en de 5de in het West-Vlaamse hart. De zoektochten spelen zich af in groendomeinen en gemeenten van Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en richten zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. De zoektocht kan op eigen houtje gedaan worden.

[ www.westvlaamsehart.be/opavontuurmetblob ]