Provincie brengt nieuwe strandgids uit met 100 meest voorkomende aanspoelsels

Eikapsel

De pocketgids werd vanuit het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne uitgewerkt en  bevat heel wat informatie, foto’s en tekeningen over de 100 meest voorkomende aanspoelsels op het strand.  

Met de vernieuwde gids richt de Provincie zich op toeristen, leerkrachten en natuurgidsen die interesse tonen in de vloedlijn en strandvondsten.

De eerste gids over het strand werd 15 jaar geleden uitgebracht en is nu volledig herwerkt in samenwerking met lokale partners en experten, zoals De Strandwerkgroep België, natuurgidsen en CPIE Flandre Maritime uit Frankrijk.

100 soorten
De gids bevat info over schelpen zoals Zaagje en Nonnetje of over het rugschild van de Zeekat. De gids telt 100 beschreven soorten, aangevuld met actuele info en tips over strandafval, rustende zeehonden, gewonde vogels en wilde dieren. Bijzonder is dat er ook heel wat nieuwe soorten opduiken in dit gidsje. Het bewijst dat de klimaatsverandering en grote bedrijvigheid in de Noordzee heel wat invloed heeft op het onderwaterleven.

Nederlandstalige, Franstalige en Duitstalige versie
De Nederlandstalige versie van de nieuwe pocketgids telt 94 pagina’s en kost 5 euro. Hij kan aangekocht worden in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne), in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist), in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Brugge) en de toeristische diensten van De Panne, Koksijde en Veurne.

Een Franstalige en Duitstalige versie volgen in het najaar (herfstvakantie 2021).

www.duinpanne.be