‘Paasparcours’ van zaterdag 6 tot en met maandag 22 april in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Image
eierzoektocht op pasen
Dagelijkse activiteiten in verschillende hutten

Van 10.30 uur tot 17 uur staat een Zwingids klaar in de kijkhut om uitleg te geven over de vogels op en rond het broedeiland. In de labohut kunnen de bezoekers kennismaken met de wereld van de zoetwaterdiertjes.

Elke namiddag, tussen 13.45 uur en 17 uur, is er extra animatie voorzien: in de boshut kunnen kinderen luisteren naar het verhaal ‘Het ei van egel’ en in de ringhut geeft een Zwingids een presentatie met weetjes over eieren. In het kijkcentrum wordt het zoutwaterleven van dichtbij bekeken en kunnen bezoekers er bloemen zaaien in een zelfgemaakt bloempotje.

Eierzoektocht voor kinderen tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de paasvakantie deelnemen aan de eierzoektocht in het natuurpark. De zoekkaart om deel te nemen, is te verkrijgen aan het onthaal in het bezoekerscentrum bij aankoop van een toegangsticket. Bij het indienen van een volledige zoekkaart, ontvangen ze een leuke verrassing.

Ringen van vogels

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 april, telkens van 10 tot 12 uur, is een gediplomeerde vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk te zien aan de ringhut. Hij ringt en weegt de trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek van de vogeltrek.

Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het Zwin Natuur Park.

Praktisch

Wanneer: van zaterdag 6 tot en met maandag 22 april, van 10.30 uur tot 17 uur
Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

www.zwin.be