Opnieuw begeleide wandelingen en fietstochten mogelijk vanuit Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

West Site nr. 80 : Nieuwjaarsmoment in het Zwin

Bezoekers kunnen tijdens het weekend deelnemen aan een begeleide wandeling in de Zwinvlakte of op de Zwindijk of aansluiten bij een fietstocht in de Zwinomgeving.
Een gids boeken voor een wandeling met een eigen klas of groep op een zelf gekozen tijdstip is ook opnieuw mogelijk.
Omwille van de coronamaatregelen zijn per gidsbeurt slechts 9 deelnemers toegelaten. Inschrijven op voorhand is nodig en kan via de website www.zwin.be.

Weekendwandelingen
Tijdens een weekendwandeling neemt een Zwingids de bezoekers mee in de Zwinvlakte, het natuurgebied dat onder de invloed staat van eb en vloed. De gids staat stil bij de bijzondere fauna en flora van het natuurgebied.

De wandelingen worden elk weekend drie keer georganiseerd onder begeleiding van een Nederlandstalige en een Franstalige gids, elke zaterdag om 14 uur en elke zondag om 10.30 en 14 uur.

Begeleide ‘Wandeling op de nieuwe Zwindijk'
Vanaf juni is er iedere eerste zondag van de maand een begeleide ‘Wandeling op de nieuwe Zwindijk’. De wandeling op de dijk biedt een adembenemend zicht op de Zwinvlakte, die begin 2019 uitbreidde tot 333 ha. De gids geeft ook uitleg over de positieve gevolgen van de uitbreiding voor het vogel- en plantenbestand.

Begeleide fietstocht op zondag
Elke zondag om 13.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen aan de begeleide fietstocht. De gids neemt de groep mee door de prachtige Zwinnatuur en dompelt ze onder in de cultuur-historische rijkdom van het natuurgebied, de ruimere Zwinomgeving en de Zwinregio. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang en duurt een drietal uur.

 

Praktisch Zwin Natuur Park – Begeleide wandelingen en fietstochten

Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

Weekendwandelingen:
elke zaterdag om 14 uur en elke zondag om 10.30 en 14 uur, met een Nederlandstalige en Franstalige gids

Wandelingen op de nieuwe Zwindijk:
iedere eerste zondag vanaf juni, van 9 tot 11.30 uur

Begeleide fietstocht:
vanaf 9 mei, elke zondag om 13.30 uur

Privéwandelingen, groepswandelingen:
elke openingsdag op aanvraag

Omwille van de coronamaatregelen zijn per gidsbeurt slechts 9 deelnemers toegelaten. Inschrijven op voorhand is nodig en kan via de website www.zwin.be.