Opening expo #Bunkerzoom en nieuwe gezinswandeling in provinciedomein Raversyde (Oostende)

#Bunkerzoom
De fototentoonstelling #Bunkerzoom werd opgebouwd uit de inzendingen van de gelijknamige Europese fotowedstrijd rond het creatief in beeld brengen van hedendaagse bunkererfgoed van de Atlantikwall. De wedstrijd werd van eind december 2020 tot begin 2021 georganiseerd: er waren meer dan 500 inzendingen van over heel Europa.

De 40 winnende foto’s van 5 fotografen krijgen nu een mooie plaats op het domein. Aan de expo is ook een fotospeurtocht gekoppeld. Aan de foto-module aan ANNO 1465 of Atlantikwall vinden bezoekers een fiche met 10 foto’s. Elke foto past bij een stukje van een van de foto’s in de expo en heeft ook een bijhorende opdracht. De fotozoektocht loopt tot 11 november.

De expo #Bunkerzoom loopt nog tot mei 2022 en is gratis toegankelijk.

Bunkerzoom is een project in het kader van het Creative Europe-project ‘Antlantikwall Europe’ van de Europese Unie.

Nieuwe gezinswandeling
Daarnaast lanceert de Provincie in het provinciedomein Raversyde deze zomer de nieuwe gezinswandeling ‘Op tijdreis in het natuurpark’. Ze gaan op stap met Eli Eikelmuis en zoeken verschillende personages. Die worden voorgesteld aan de hand van kleurrijke houtsculpturen van kunstenaar Philippe Gouwy. Het plan is vormgegeven door illustrator Joris Thys.

Tijdens de wandeling leren de bezoekers meer over het rijke verleden van het natuurpark en haar mysterieuze bewoners. De wandeling is op maat gemaakt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Andere activiteiten in provinciedomein Raversyde
De hele zomer kan je genieten van boeiende en leuke activiteiten in het provinciedomein Raversyde. Zo is er onder andere de zoektocht ‘Ik zie, ik zie… op de Atlantikwall’ in het kader van de ‘Schatten van de vlieg’, het kustpanorama uit 1945 langs de Duinenstraat, het Middeleeuws Weekend in Anno 1465 of de bunkersafari.

Meer info over het zomerprogramma op www.raversyde.be/evenementen.

www.raversyde.be