Op zoek met de Kiekeboes in provinciedomein Bulskampveld (Beernem)

Samen met de Standaard Uitgeverij en A World of Fun werkte de Provincie een familiewandeling uit met een exclusief De Kiekeboes-verhaal.

Tijdens de 5,7 kilometer lange wandeling ontdekken deelnemers niet alleen het prachtige provinciedomein, maar lossen ze mee het mysterie in dit originele De Kiekeboes-verhaal op. De zoektocht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. Voorkennis van de Kiekeboes is niet noodzakelijk. De wandelzoektocht loopt nog tot en met 31 augustus 2023.

Uniek verhaal
Voor de wandeltocht werd een nieuw verhaal geschreven. Fanny en Konstantinopel (Nopel) zitten met een groot probleem. Bij het opstaan gisteren was hun mama Charlotte nergens te bespeuren. In de bus stak een anonieme brief met volgende boodschap: Beernem Bulskampveld. Marcel Kiekeboe is op ‘studiereis’ en zal pas volgende week terug in het land zijn. Inspecteur Sapperdeboere, eerder beroemd voor zijn culinaire gaven dan voor zijn snelle interventies, werkt nog eerst een achtgangenmenu af en zal zich later bij de deelnemers voegen. In zeven haasten kwamen Fanny en Nopel hierheen om hun moeder te zoeken. En dat net op de dag dat ze tickets hadden voor een niet te missen concert van Dow Jones. Ondertussen hebben ze al de ganse gemeente afgezocht, maar zonder resultaat. Alle hoop is gevestigd op Bulskampveld.

Wandelzoektocht
Er staan 21 borden in het domein gelinkt aan de wedstrijd. Bij 19 van de 21 borden moeten deelnemers een letter of cijfer invullen bij het respectievelijke cijfer op het deelnameformulier. De letters vormen samen een slogan. Er kan maximaal één formulier per deelnemer ingevuld worden. Ingevulde formulieren kunnen tegen uiterlijk 31 augustus 2023 ingediend worden in de brievenbus aan het Urbancafé op het domein. De prijzenpot bestaat uit een verblijf voor 4 personen in Hotel Soll Cress te Sint-Idesbald plus een consumptiebon van honderd euro, 3 keer 10 De Kiekeboes-albums en enkele andere prijzen. Er zullen drie trekkingen volgen; eind september, voor de zomer van 2023 en op het einde van de zomer 2023.

De formulieren zijn o.a. te vinden bij de infostand aan de ingang van het domein, het Urbancafé, maar ook te downloaden via www.west-vlaanderen.be/activiteit/de-kiekeboes-zoektocht-6-km