‘Op stap met de paddenstoelenexpert’ op zaterdag 23 en zondag 24 oktober in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Planten - Zwammen

Tijdens een begeleide wandeling ‘Op stap met een paddenstoelenexpert’, leren bezoekers bij over de verschillende soorten paddenstoelen die in het Zwin Natuur Park te zien zijn en hun merkwaardige levenswijze.  Er zijn vier wandelingen voorzien, twee op zaterdag en twee op zondag, telkens ‘s morgens om 11 uur en in de namiddag om 14.30 uur. Voor kinderen staat er een leuke paddenstoelenactiviteit op het programma.

De wandelingen en activiteiten voor  kinderen n.a.v. het paddenstoelenweekend zijn inbegrepen in het standaard toegangsticket.

Paddenstoelen in het Zwin
Eind oktober zijn er in het Zwin Natuur Park mooie paddenstoelen te vinden.

Het Zwin bestaat namelijk ook uit het aansluitende gebied Zwinduinen en -polders. Het park kent daardoor een grote diversiteit aan biotopen, en daarom is de paddenstoelendiversiteit er niet gering. Zelfs in de Zwinvlakte komen overigens paddenstoelen voor.

In het hele Zwin zijn in totaal bijna 350 soorten vastgesteld. Daar zijn een aantal soorten bij die gelinkt zijn aan bijzondere biotopen in het gebied. Zo komen in de meest open duinbiotopen in zeereep onder meer duinstinkzwam, zeeduinchampignon en zandtulpje voor. Iets meer landinwaarts komen in de duinen en duingraslanden soorten voor als duinveldridderzwam, koperrode spijkerzwam, duinwasplaat en groene mycena. In en rond duinstruwelen zijn duindoorvuurzwam en de zeer zeldzame peperbus te vinden. In de bossen bevinden zich onder meer melkboleet en zeedenmycena.

[ www.zwin.be ]

Praktisch –‘ Op stap met een paddenstoelenexpert’
Wanneer: zaterdag 23 en zondag 24 oktober, om 11.00 uur en 14.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 tot en met 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa). Hele dag toegang inbegrepen.
Vooraf inschrijven is niet nodig. Registeren voor deelname gebeurt ter plaatse aan het onthaal van het Zwin Natuur Park. De plaatsen zijn beperkt: max. 20 deelnemers per paddenstoelenexpert.