Ondernemerscentrum Brugge wordt heringericht

Image
Informatiecentrum Tolhuis

Het Ondernemerscentrum Brugge wordt sinds 2017 beheerd door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM). Momenteel biedt het gebouw onderdak aan startende ondernemers. Ook het Provinciaal Informatiecentrum is er voorlopig nog gevestigd. De Provincie wil de site volledig uitbouwen tot een modern ondernemerscentrum.

Omschrijving van de eerste fase van de werken

In een eerste fase zullen de tweede en de derde verdieping heringericht worden. Het ondernemerscentrum wordt dan onder andere uitgerust met een seminarieruimte.

De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 225.000 euro, inclusief btw. Deze kosten vallen volledig ten laste van de POM West-Vlaanderen. De werken worden uitgevoerd tussen november 2018 en maart 2019.

Omschrijving van de tweede fase van de werken

In een tweede fase komen de zijgevel in de Spanjaardstraat, de gelijkvloerse en de eerste verdieping aan de beurt. De kantoorruimte en de werkplekken worden uitgebreid en opgefrist. De integratie van glaspartijen zal zorgen voor meer openheid en licht en voor interactie met de straat.

Voor deze werken is nog een bouwaanvraag nodig. Die zal ingediend worden in oktober 2018. De opstart van de werken is voorzien voor april 2019. De kostprijs voor de werken wordt geraamd op 500.000 euro, inclusief btw. Deze kosten vallen ten laste van de Provincie en POM West-Vlaanderen.

Provinciaal Informatiecentrum

Het Provinciaal Informatiecentrum blijft gevestigd op de gelijkvloerse verdieping van het Ondernemerscentrum Brugge tot de werken aan het Provinciaal Hof in Brugge ten einde zijn. Daarna zal het Provinciaal Informatiecentrum daar z’n intrek nemen. De timing hiervoor is voorzien rond eind 2021.

Meer info

Kabinet gedeputeerde voor infrastructuur en juridische aangelegenheden, Bart Naeyaert
bart.naeyaert [at] west-vlaanderen.be of 050 40 32 47

Kabinet gedeputeerde voor economie, Jean de Bethune
jean.de_bethune [at] west-vlaanderen.be of 050 40 34 24