Nocturne en smaakvolle activiteiten in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) tijdens de ‘Week van de Zwinstreek’.

De Zwinstreek staat garant voor een breed aanbod aan cultuur- natuur- en smaakvolle activiteiten. Ook in het Zwin Natuur Park kan je deelnemen aan diverse activiteiten tijdens de ‘Week van de Zwinstreek.’

Proevertjes in de Zwinshop
In het Zwin Natuur Park biedt de Zwinshop je op zaterdag 24 en zondag 25 september en zaterdag 1 en zondag 2 oktober, telkens van 11 tot 14 uur, proevertjes aan uit het assortiment streekproducten, waaronder confituren, siropen, biertjes en meer. Er zullen ook verschillende streekproducten te koop zijn.

Praktisch 
Wanneer: zaterdag 24 en zondag 25 september en zaterdag 1 en zondag 2 oktober, telkens van 11 tot 14 uur.
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: Deze activiteit is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park: - 6 jaar gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 6 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro online (14 euro aan de kassa), hele dag toegang tot het park inbegrepen

Kookworkshop en fietstocht
Op woensdag 28 september kunnen bezoekers in de voormiddag aansluiten bij de kookworkshop 'Zilte zondes'. Een Zwingids neemt je mee naar de Zwinvlakte, op zoek naar zilte gewassen (zonder te plukken!) waarna je de kookklas intrekt om samen een lekkere lunch te bereiden.
In de namiddag, om 13.30 uur, stap je samen met een gids op de fiets voor een fietstocht in de ruimere Zwinstreek. De fietstocht laat je kennismaken met een landschap met uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten en middeleeuwse steden.
Het Zwin Natuur Park werkt voor deze activiteit nauw samen met de gemeente Knokke-Heist.

Praktisch 
Datum: woensdag 28 september vanaf 10.15 tot 16.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: 39 euro. Vooraf inschrijven via vzw Toerisme Knokke-Heist is aangeraden, want de plaatsen zijn beperkt.

Uitzonderlijke avondopening met een speciaal kortingstarief
Op woensdag 28 september blijft het Zwin Natuur Park uitzonderlijk open tot 20 uur. Bezoekers kunnen tussen 16 en 20 uur terecht bij de Zwingidsen die extra worden ingezet, proeven van allerlei lekkernijen in de Zwinshop, een bezoek brengen aan de interactieve expo over de trek van vogels en aan de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year, met een bijzondere selectie van de 100 mooiste natuurfoto’s uit de hele wereld. 
Vanaf 16 uur is er een speciaal kortingstarief voorzien.

Praktisch 
Datum: woensdag 28 september van 16 tot 20 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 11 euro online en aan de kassa (i.p.v. 12 euro online en 14 euro aan de kassa)

Alle informatie over de activiteiten n.a.v. de ‘Week van de Zwinstreek’ in het Zwin Natuur Park: www.zwin.be/week-van-de-zwinstreek 

Week van de Zwinstreek
De Week van de Zwinstreek wordt georganiseerd door de gezamenlijke partners van de Zwinstreek. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats van zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober. Tijdens deze week wordt de unieke Zwinregio in al haar veelzijdigheid in het zonnetje gezet en is er voor inwoners en bezoekers van alles te ontdekken en beleven. 
www.weekvandezwinstreek.eu