‘Nocturne Atlantikwall’ op 24 augustus in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Image

Deze jaarlijkse nocturne is de uitgelezen kans om kennis te maken met de 60 bunkers en geschutstellingen en twee kilometer loopgraven uit beide wereldoorlogen. Dit jaar vindt het avondbezoek plaats op een nieuw parcours in Batterij Aachen (WOI), en ook een aantal WOII-bunkers (Festungspioniere) worden geopend.

Cultuur in en tussen de bunkers

Bezoekers kunnen genieten van optredens van onder andere Twin Pixie, Köhn, Toffinoff, Reba Malin, MOTHER, FTAKKE, Oproer en Romanie. Een breed scala aan muziekgenres komt aan bod: van singer-songwriter tot postmetal.

Nieuw dit jaar is straattheater van Duo Berlingo. Dit duo bouwt gewaagde torens met groentebakken. In deze frisse en grappige voorstelling tonen ze het spel van aantrekken en afstoten in menselijke relaties.

Er is ook aandacht voor beeldende kunst. Het Urban Art collectief Wall & Space doet voor hun project ArtlantikWall een tijdelijke ingreep doen op een bunker in Batterij Aachen. Het collectief organiseert ingrepen op Atlantikwall-bunkers in heel wat Atlantikwall-landen. Ze werken hiervoor samen met het Creative Europe project Atlantikwall Europe.

Liefhebbers van poëzie kunnen dan weer terecht bij het collectief Obsidiaan.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van de site, kan terecht bij de gidsen die opgesteld staan op het parcours.