‘Nocturne ANNO 1465’ op zaterdag 6 juli in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Nocturne ANNO 1465

Van 18 tot 22 uur zijn het archeologisch museum en de huisjes van het vissersdorp Walraversijde doorlopend open. Een tiental acteurs brengen de middeleeuwen opnieuw tot leven in klederdracht van de 15de eeuw.

Daarnaast vertelt een gids - ter hoogte van de kruidentuin - meer over eetbare planten in de Middeleeuwen. Bezoekers duiken er in de wereld van eetbare (wilde) planten en ontdekken welke er in deze streek gebruikt werden.

Walraversijde

De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde is één van de belangrijkste archeologische sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa.

In de vier gereconstrueerde vissershuizen maakt de bezoeker kennis met de bewoners van het middeleeuwse dorp Walraversijde. De gebouwen werden met originele middeleeuwse bakstenen - die ter plaatse werden opgegraven - heropgebouwd.
Het archeologisch museum geeft aan de hand van de talrijke, en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen meer info over het leven in het dorp én het archeologisch onderzoek.

www.raversyde.be