Nieuwe verhalentochten, digitale speurtocht en zomerprogramma in provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Gezinswandeltochten tussen sculpturen
Deze zomer pakt de Provincie in provinciedomein de Palingbeek uit met twee nieuwe gezinswandeltochten: ‘Rhea is mama kwijt (3 tot 6 jaar)’ en ‘Marie en Tatti in het toverbos (6 tot 9 jaar)’. Voor deze gezinstochten werden als blikvanger gedetailleerde houten sculpturen van dieren gemaakt, die verspreid staan over bekende en minder bekende plaatsen in het domein. De ouders nemen hun kinderen op sleeptouw van sculptuur tot sculptuur, waar telkens een deel van het verhaal voorgelezen wordt. Bij elke halte geeft een Ranger ook een tip en een opdracht.

Met de gezinstochten wil de Provincie de dieren die in de natuur leven zichtbaar maken. Het centrale dier dit jaar is de ree, die ook de hoofdrol speelt in beide verhalen. Het aanbod voor peuters, dat voorlopig nog mager is, wordt met hiermee ook aangedikt.

Digitale zoektocht
Daarnaast is er een nieuwe digitale zoektocht ‘Super Speurder’ van 5 km doorheen het domein. Ranger Marie schotelt als virtuele spelbegeleider opdrachten, leuke weetjes en grappige filmpjes voor aan de deelnemers.

Het doel is over tientallen opdrachten heen punten verzamelen om zo ‘Super speurder’ te worden. Bezoekers kunnen thuis een spelcode aanvragen en de route met spelopdrachten downloaden. Op het domein zelf hebben ze enkel een smartphone en Messenger nodig.

Zomerprogramma
In provinciedomein de Palingbeek is er de komende maanden ook een volwaardig zomerprogramma. Zo kunnen bezoekers op Rangerpostentocht gaan, picknicken op het domein met verrassende verhalen of samen met de sterrenwacht AstroLAB IRIS een boeiende avond in het domein beleven.