Nieuwe expo ZEEnomenaal in provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne)

Een beeld uit de expo ZEEnomenaal

Wie Noordzeeleven zegt, denkt al gauw aan de grijze garnaal, de mossel of de zeetong. Maar er zijn ook veel vreemdere zeebeesten te vinden in de Noordzee, zoals het levend geraamte, de doorschijnende zakpijp of het michelinmannetje.

In de gratis tijdelijke tentoonstelling “ZEEnomenaal” in het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne kunnen bezoekers kennismaken met deze bijzondere dieren. De tentoonstelling start op 28 oktober 2023 en loopt nog tot 10 mei 2024.

Interactieve tentoonstelling

In “ZEEnomenaal” duiken bezoekers naar de donkerste hoeken van de Noordzee. Ze maken kennis met de maanvis, de zeeduivel en zelfs een koraal uit de Noordzee. De tentoonstelling is interactief en biedt bezoekers de kans om zelf te ontdekken hoe deze vreemde dieren leven en overleven. Het pronkstuk is een skelet van een heilbot van meer dan 2 meter. 

“ZEEnomenaal” is een kans om meer te leren over de onderwaterwereld van de Noordzee. De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en is een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in de zee.

De expo kwam tot stand in samenwerking met het Gents Universiteitsmuseum en het Nationaal Visserijmuseum.