Nieuwe Blob-speurtocht in park Mariënstede (Dadizele)

Deze gezinsspeurtocht neemt de deelnemers mee voor een wandeling van ongeveer 2 km langs bijenkasten, brugjes, een oude boom enz. Het start- en eindpunt is ’t Torreke waar ook de dienst voor toerisme gevestigd is. Het parcours is geschikt voor buggy’s.

De verdwenen pompeschitterstaarten
Tijdens de tocht maken gezinnen kennis met Bartje, de bakkersjongen. Er worden taarten gestolen en hij krijgt alle schuld, maar heeft er niks mee te maken. De échte dader moet dus gevonden worden en daarvoor schakelt Bartje de hulp van Blob én van de deelnemende gezinnen in.

Gezinnen kunnen deze speurtocht op eigen houtje doen. De brochure is gratis verkrijgbaar op 12 locaties zoals bibliotheken, toerismediensten en musea als KOERS of Eperon d’or. Via de webshops van de Provincie en Westtoer kunnen ze ook besteld worden.

De Blob-zoektochten
Deze 11e Blob-gezinsspeurtocht past binnen een reeks gezinsvriendelijke zoektochten in de Leiestreek. Er wordt telkens gekozen voor een groendomein waar de zoektocht z’n plek krijgt. De Blob-tochten zijn vooral gericht op gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

De gezinsspeurtocht is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, het Stadlandschap West-Vlaamse hart, Toerisme Leiestreek en de gemeente Moorslede.

[www.westvlaamsehart.be/opavontuurmetblob]
[www.toerisme-leiestreek.be/blob]
[shop.westtoer.be]