Nieuw fietspad langs Guldenspoorpad ter hoogte van site Leanderhof (Zwevegem)

Image

Het gaat over een dubbelrichtingsfietspad van 3 m breed over een afstand van 500 meter. Het fietspad maakt de verbinding tussen het Guldenspoorpad richting Marke (Deerlijkstraat) en richting Avelgem (Otegemstraat) en is een belangrijke ontbrekende schakel van de fietssnelweg F45.

Het nieuwe fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk van fietsroutes voor de dagelijkse verplaatsingen naar school of naar het werk.

Kostprijs en termijn

De werken gingen van start in april 2019 en werden uitgevoerd door aannemer Steenhaut bvba uit Deerlijk. De opdracht omvatte onder andere de aanleg van het fietspad in asfalt, het vernieuwen van de kruispunten aan de Deerlijkstraat en de Otegemstraat en de aanplanting van een haag tussen het fietspad en het bedrijf Bekaert in Zwevegem. De bestaande bushaltes werden verplaatst in functie van het fietspad.

De totaalkost bedraagt 358.364,24 euro, incl. btw. De Provincie neemt het grootste deel voor haar rekening, 242.821,34 euro. Het Vlaamse Gewest subsidieert hiervan 50 % via het Fietsfonds voor de aanleg van het fietspad. De gemeente Zwevegem betaalt 115.542,90 euro.