Nieuw evenement ‘De Gavers uitgepluisd’ laat bezoekers zoeken naar planten en dieren

Image

Tijdens deze gratis ontdekkingstocht kunnen jong en oud aan de hand van verschillende activiteiten kennis maken met de vele soorten planten en dieren in het domein.

Tijdens ‘De Gavers uitgepluisd’ staan de planten en dieren in het domein centraal. Deelnemers kunnen er op vlindersafari, braakballen pluizen, watervogels spotten van op de fluisterboot of de vijver ontdekken met een reuzekano. Kinderen kunnen ook op onderzoek gaan met de waterprofessor. En voor wie al het leven onder water wil ontdekken kan dat al snorkelend. Zwemgerief meebrengen volstaat.

Daarnaast zijn er nog tal van workshops en is er randanimatie. Tussen 14u en 15u30  kan je een vogelringer aan het werk zien. Een unieke gelegenheid om heel wat over het leven van vogels te weten te komen en ze van dichtbij te zien. Om 17u wordt deze dag afgerond met een voorstelling van ‘Don van Diversidad’ op het centrale plein. In deze verteltheaterproductie neemt Don jong en oud mee in het verhaal van biodiversiteit en het belang van natuurbehoud.

Het evenement en alle activiteiten zijn volledig gratis. Er hoeft ook niet vooraf ingeschreven te worden.

 [ www.west-vlaanderen.be/activiteit/de-gavers-uitgepluisd]