Niels Destadsbader is de nieuwe West-Vlaams Ambassadeur

Image

De zanger, entertainer en acteur is West-Vlaming in hart en nieren.

De Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus/WTV en de Provincie West-Vlaanderen gingen de voorbije weken op zoek naar iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette en terzelfdertijd West-Vlaanderen uitstraalt en uitdraagt. Duizenden mensen stemden mee voor de tweede ambassadeur van West-Vlaanderen. De jury, onder leiding van baron Michel D’Hooghe, verkoos uiteindelijk Niels Destadsbader uit een selectie van tien genomineerden.

Niels Destadsbader (31) had al heel wat toneel- en podiumervaring toen hij in 2009 zijn televisiecarrière begon als Ketnetwrapper. Het VTM-publiek leerde hem in die periode kennen als Pim in Familie. In 2014 maakte Niels definitief de overstap naar VTM waar hij programma’s als ‘Dansdate’ en ‘Is er Wifi in Tahiti?’ mocht presenteren.

Hij is vast jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’, presenteerde dit jaar voor het eerst mee het ‘Gala voor de Gouden Schoen’ en is als VTM-gezicht een van de voortrekkers van de ‘Rode Neuzen Dag’. Dat de Deerlijkenaar ook zangtalent had, werd duidelijk tijdens de BV-zangwedstrijd ‘Steracteur Sterartiest’. Hij bleef daarna verder muziek maken en bracht in 2016 zijn eerste album ‘Speeltijd’ uit. Het nummer ‘Skwon Meiske’, een eerbetoon aan zijn West-Vlaamse roots, veroverde in 2017 de hitlijsten.

Ondertussen verzamelde Niels al een hoop hits, waarmee hij in het Sportpaleis stond. Hij won deze zomer voor de derde keer op rij de Radio 2 Zomerhit en bracht zijn recentste album ‘Boven de Wolken’ uit. En ondertussen blijft hij ook acteren. Hij vertolkt opnieuw Ronaldinho in de vierde FC De Kampioenen-film ‘Viva Boma’.

“Ik ben ongelofelijk blij met deze titel”, reageert een gelukkige Niels Destadsbader. “Ik ben een hele trotse West-Vlaming, ja. Ik steek het ook niet onder stoelen of banken dat ik hier geboren en getogen ben. Ik voel mij hier op mijn gemak. Ik voel ook een warmte en verbondenheid in onze provincie, wat ik altijd geweldig vind.”