Negentien nieuwe 100% West-Vlaams streekproducten en hoeveproducenten

streekproducten

Dat brengt het totaal op ruim 260 erkende 100% West-Vlaams streekproducten en hoeveproducenten.

Streekproducten

In de Westhoek kreeg koffieproducent Coffee Matubu uit Oostvleteren twee erkenningen voor hun Coffee Castar en Café l’Auguste. Belinda’s Kitchen uit Koksijde krijgt een erkenning voor hun kaaskoekje met kaas van De Moerenaar, ook een 100% West-Vlaams Hoeveproduct. Ook de ambachtelijke lukken van De Vredestuin uit Passendale en de honing van Patrick Caestecker uit Ieper komen op de lijst. Duin & Polder Den Uytkant uit Diksmuide kreeg drie erkenningen: voor hun Uytkanterbier, choco en choco met geitenmelk.

In de Leiestreek zijn er erkenningen voor Grootmoeders Koffie uit Gullegem voor hun Coureur Espresso en voor Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk voor hun Praline Cortryck en Paardenkopjes. En in het Brugse Ommeland zijn de Zwevezeelse Florentientjes van Brood & Banket Danny uit Zwevezele voortaan 100% West-Vlaams streekproduct.

Hoeveproducenten

Zeven hoeveproducenten zijn voortaan ook 100% West-Vlaams. In de Westhoek zijn dat Hoeveslagerij ’t Lindenhof in Koekelare, ’t Drevehof in Hollebeke (Ieper), Over Vlees in Alveringem en Kapelleweidehof in Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke). In de Leiestreek zijn Demyfruit uit Geluwe (Wervik) en hoeveslagerij Basile Ten Hove uit Kerkhove (Avelgem) voortaan erkende verkooppunten, net zoals het Sint-Amandshof in Pittem in het Brugse Ommeland.

Kwaliteitslabel

Met de nieuwe erkenningen breidt het aanbod van 100% West-Vlaams uit binnen de categorieën koeken, chocolade, koffie, honing, zoet broodbeleg en streekbiertjes.

100% West-Vlaams is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve-als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.

 www.100procentwestvlaams.be