Natuurfestival met heel wat activiteiten in provinciedomein Duinpanne (De Panne)

Speelterrein aan bezoekerscentrum Duinpanne

Op het programma staat een mix van workshops, actie, straatanimatie en optredens.

Vier dorpen, vier thema’s
Dit jaar draait het festival niet rond één centraal thema, maar worden de activiteiten opgedeeld in vier dorpen met elk een eigen aanbod.

In het dorp ‘Re-wild’ kunnen bezoekers hun overlevingsinstinct testen met bushcraftactiviteiten en demonstraties rond survival in de natuur. In ‘Be-wild’ kunnen bezoekers hun innerlijke beest loslaten met activiteiten zoals modderkeukens, highlandgames, freerunning in het bos en boogschieten.

Verder draait het dorp ‘Bee-wild’ rond de ontharding in Vlaanderen en de problemen die bijen daadwerkelijk ondervinden. Bezoekers kunnen er een steen laten uitbreken uit de parking en meenemen naar huis. Tenslotte is er het dorp ‘Sea-wild’, met o.a. een parcours langs een duiktank, een surfsimulator en eendjesvissen.

Centraal plein
De vier dorpen zijn opgebouwd rond een centraal plein, met daarop verschillende standhouders, een podium en catering. Er zijn optredens voorzien van de folkgroep ‘Donder in het Hooi’ en enkele lokale artiesten. Daarnaast zijn er ook activiteiten zoals spacebike, een zeepkistenrace of dartskick. Om 16 uur is de prijsuitreiking van de vakantiezomertocht.

Alle activiteiten rond het Natuurfestival vinden plaats tussen 13.30 en 18 uur. Het bezoekerscentrum blijft open volgens de normale regeling en ook de expo Sea Change is gratis te bezoeken mits reservatie.

Parkeren
De parking van het provinciedomein Duinpanne zal op zaterdag 25 september volledig afgesloten zijn. Parkeren kan op het Koningsplein of langs de Elisabethlaan.

Covid safe ticket
De toegang tot het centrale plein, Sea-wild en Bee-wild zal beperkt zijn tot de houders van een covid safe pass. De andere activiteiten in het bos zijn vrij toegankelijk en coronaproof georganiseerd.

Meer info via www.natuurfestival.be