‘Nacht van Ter Borcht’ op vrijdag 30 augustus biedt plaats aan 700 kampeerders

Image

Voor deze 7de editie slaan de deelnemers hun tenten op in het sport- en recreatiedomein Ter Borcht in Meulebeke. De activiteit biedt plaats aan 700 kampeerders; dat zijn er 200 meer dan vorig jaar.

Momenteel zijn er al 163 inschrijvingen voor de all-in formule (overnachting, broodjesmaaltijd met soep, filmvoorstelling, avondexcursie en ontbijt). Vooraf inschrijven voor de all-in formule is verplicht en kan via www.westvlaamsehart.be/nachtvanterborcht.

Wie enkel naar de randanimatie en de film of avondexcursie komt, kan zowel vooraf online inschrijven als op de dag zelf aan de kassa.

Programma ‘Nacht van Ter Borcht’

Tijdens de ‘Nacht van Ter Borcht’ kunnen kampeerders vanaf 17 uur hun tent opslaan op de gelegenheidscamping. Vanaf 18 uur is er soep en broodjes voorzien voor de deelnemers die blijven overnachten.

Er is doorlopend - van 17.30 uur tot 20.45 uur - randanimatie voorzien, zoals kampvuurkoken, boomklimmen, circusinitiatie, deathride, fietsparcours, disk golf, grime, kanovaren, een strip- en vertelhoek enz. Daarna kunnen de deelnemers, om 21 uur, genieten van de film ‘Coco’ in openlucht of deelnemen aan de avondexcursie. Doorlopend tot middernacht kunnen ze ook terecht in de gelegenheidsbar.

Op zaterdag is er van 7 tot 8 uur een vroegmorgenwandeling. Van 8 tot 10 uur kunnen de kampeerders aanschuiven voor een ontbijt in het domein.

Op www.westvlaamsehart.be/nachtvanterborcht is het volledige programma terug te vinden.

Samenwerking met verschillende partners

De ‘Nacht van Ter Borcht’ is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen, Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, de gemeente Meulebeke, de Gezinsbond, de lijnvisserclub Ter Borcht en Natuurpunt De Torenvalk. De ‘Nacht’ krijgt steun van LEADER Midden-West-Vlaanderen, een Europees programma voor plattelandsontwikkeling.

Praktische info

Wanneer: vrijdag 30 augustus vanaf 17 uur
Waar: sport en recreatiedomein Ter Borcht, Ter Borchtlaan in Meulebeke
Prijs all-in: -13 jaar: 7,50 euro; +13 jaar: 10 euro (overnachting, broodjesmaaltijd met soep, filmvoorstelling, avondexcursie en ontbijt inbegrepen)
Prijs filmvoorstelling en/of excursie: -13 jaar: 2 euro; +13 jaar: 4 euro
Leden van de Gezinsbond, Natuurpunt en Lijnvissersclub Ter Borcht genieten korting.

Vooraf inschrijven voor de all-in formule is verplicht en kan via de website. Wie enkel naar de randanimatie en film of avondexcursie komt, kan zowel vooraf online inschrijven als op de dag zelf aan de kassa.

www.westvlaamsehart.be/nachtvanterborcht

* Stad-Land-schap ‘’t West-Vlaamse hart’ is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de Provincie West-Vlaanderen en de steden/gemeenten Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Ardooie, Lichtervelde, Hooglede, Staden, Moorslede, Ledegem, Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wielsbeke en Wingene.