Monja Duponcheel kleurt toegang provinciedomein Bulskampveld (Beernem) met muurschildering

BKVStreetart

De Vlaams-Brabantse haalde het van twaalf andere kandidaten in een wedstrijd streetart van de Provincie West-Vlaanderen, De Vlaamse Landmaatschappij, Westtoer en Fluvius. Het werk pronkt op de schakelpost van nutsbedrijf Fluvius.

Wedstrijd

Bij de heraanleg van de parking opende zich een opportuniteit om het Landschapspark Bulskampveld letterlijk en figuurlijk nog meer in de verf te zetten. Het gebouw van Fluvius in de Reigerlostraat is goed zichtbaar voor bezoekers en voorbijgangers en leende zich perfect voor een streetartkunstwerk. De Provincie West-Vlaanderen nam contact op met Bjorn Van Poucke, de curator van The Crystal Ship in Oostende om samen een wedstrijd te organiseren. De winnaar mocht het werk op de schakelpost zetten en won  3.500 euro.

Kandidaten en jury

Dertien artiesten stelden zich kandidaat. Negen van hen dienden ook effectief een ontwerp in. Het ontwerp van Monja Duponcheel sprong bij de jury, samengesteld uit Bjorn Van Poucke, Herlinde Jacobs (Vlaamse Landmaatschappij), Hannelore Denolf (Westtoer), Peter Declerck (Fluvius) en Tom De Visschere (Provincie West-Vlaanderen), het meest in het oog. Het juryrapport luidt als volgt: Thematisch klopt het. Een heel knap ontwerp, heel dynamisch en in één oogopslag kunnen bezoekers het volledig beleven. Alle diergroepen zijn erin terug te vinden en het zal groot en klein aanspreken. Het leunt aan bij wat Bulskampveld al uitgebracht heeft en de oerkracht van Bulskampveld zit er in.”

Het werk werd in de week van 23 november opgetrokken en na een weekje werk is het helemaal klaar en verwelkomt het de bezoekers aan parking Aanwijs, dat momenteel nog heringericht wordt tot nieuwe onthaalpoort van het Landschapspark Bulskampveld en provinciedomein Bulskampveld.