MMI Basisschool uit Kortemark wint educatieve daguitstap van de Provincie West-Vlaanderen

Module 'op een grote paddenstoel'

Wedstrijd

Op 10 februari organiseerde de Provincie West-Vlaanderen ‘Klasbakken Online’ , een webinar waarbij leerkrachten konden kennismaken met het provinciale educatieve aanbod. Tijdens de webinar konden de tachtigtal deelnemers meedoen aan een wedstrijd. Juf Annick François van het zesde leerjaar van MMI Basisschool uit Kortemark was de gelukkige winnaar en mag op stap met haar klas. De klas mag kiezen naar welk provinciaal domein ze gaan, de Provincie staat in voor het vervoer, een educatieve workshop en een picknick.

De webinar stond in het teken van kinderrechten in de klas.

Webinar over kinderrechten

Centrale gast van het online evenement was kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens. Zij kwam vertellen waarom kinderrechten nooit meer in lockdown mogen. Leerkrachten konden ook hun vragen en bezorgdheden voorleggen aan de kinderrechtencommissaris. De deelnemers konden nadien een workshop volgen over verschillende thema’s, zoals ‘met de klas naar zee’ of ‘wereldburgerschap’.

Basisrecht

Voor elk kind is onderwijs immers een basisrecht. Voor vele kinderen uit kwetsbare gezinnen is de school een toevluchtsoord. Daarnaast is het voor deze gezinnen ook niet eenvoudig om digitaal mee te zijn. Toch heeft elk kind het recht op dezelfde kansen. De Provincie zet gedurende de coronaperiode extra in op ondersteuning van lokale besturen en het onderwijs om zo het basisrecht op onderwijs van alle West-Vlaamse leerlingen te garanderen.

Klasbakken

Klasbakken is de gezamenlijke noemer waaronder het brede educatieve aanbod van de Provincie West-Vlaanderen gebundeld wordt, gaande van lespakketten, uitstappen met de klas, huur van audiovisueel materiaal, vorming voor leerkrachten, subsidies, en nog veel meer.

 www.klasbakken.be