Milcobel, WZC De Ruysschaert en VLIZ duurzaam naar het werk met de Testkaravaan

Zorgcentrum Maria Ter Engelen (Houthulst) en gemeentebestuur en OCMW Zedelgem duurzaam naar het werk met 'De testkaravaan komt er aan!'

In totaal schreven 135 personeelsleden zich in voor de campagne: 76 personeelsleden van Milcobel, 41 personeelsleden van WZC De Ruysschaert en 18 personeelsleden van het VLIZ.

‘Test het uit’-principe

Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 86 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 65 elektrische fietsen en 8 speed pedelecs kunnen ze bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

18 bedrijven nemen deel in 2019

Dit jaar nemen zo’n 5.500 werknemers uit 18 West-Vlaamse bedrijven deel aan ‘De testkaravaan komt er aan!’, onder andere McBride uit Ieper, Novy uit Kuurne, Page Electronica uit Poperinge, Vandewiele uit Kortrijk, Tordale uit Torhout, REVA Spermalie en College of Europe uit Brugge, HVZ Fluvia uit Kortrijk, Politiezone Tielt en de gemeentebesturen van Brugge, Poperinge, Kuurne, Wingene, Gistel en Langemark-Poelkapelle.

Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt

Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets of een bon van een sportwinkel per deelnemend bedrijf.

Feestelijke afsluiter op vrijdag 20 en maandag 23 september

Op vrijdag 20 september om 13.30 uur is er de prijsuitreiking van de campagne bij het woonzorgcentrum De Ruysschaert, Kloosterstraat 25 in Marke.
Op maandag 23 september om 13 uur is er de prijsuitreiking bij Milcobel (site Kaasimport Jan Dupont) in de Lieven Bauwensstraat 9 in Brugge. Tot slot sluit de campagne die dag om 15 uur feestelijk af met de prijsuitreiking bij het Vlaams Instituut voor de Zee in de Wandelaarkaai 7 in Oostende.

 www.testkaravaan.be