Meer dan 76.000 inschrijvingen voor de 12de groepsaankoop 100% groene stroom en gas

Campagnebeeld groepsaankoop groene energie

Op woensdag 8 februari vond de veiling plaats. Stroomleverancier Mega deed bij deze veiling het beste bod voor particuliere verbruikers. De energiekosten van het groepsaankoopaanbod zijn gemiddeld 24% lager dan het actueel marktaanbod.
Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gemiddelde van de voordeligste contracten die de grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

Voor professionele verbruikers bood Energie.be de laagste prijzen aan.
De energiekosten van het contract voor professionele verbruikers zijn gemiddeld 21% lager dan het actueel marktaanbod.

De energiecontracten van deze groepsaankoop hebben variabele prijzen die maandelijks worden aangepast volgens vastgelegde indexeringsformules. Op deze manier volgen de prijzen de markevolutie.

“We zijn zeer tevreden met het bod en de winnende leveranciers. Wij maken met hen niet enkel afspraken over een scherpe prijs, maar we maken ook harde afspraken over een klantvriendelijke aanpak over onder meer het voorschot en de facturen. Afgelopen editie bleek Mega hierin zeer betrouwbaar”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

“We zijn ook blij te merken dat er nog altijd veel vertrouwen is in onze groepsaankoop. We willen burgers die nog niet zijn ingeschreven dan ook zeker aanraden om het bod van onze groepsaankoop te bekijken.”

Persoonlijk voorstel
Op vrijdag 24 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun gegevens, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Inschrijven blijft mogelijk
De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 27 maart 2023. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan zich nog steeds registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan via de website www.west-vlaanderen.be/besparen of via de gratis infolijn 0800 18 711.

Vorige groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 92.274 gezinnen zich vrijblijvend in. Daarvan gingen 23.750 gezinnen effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier, waardoor ze konden genieten van een voordelig energiecontract.
Bij het klanttevredenheidsonderzoek gaf meer dan 95% aan opnieuw te willen deelnemen aan de volgende groepsaankoop.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen werden er al meer dan 414.000 voordelige energiecontracten afgesloten.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100% groene stroom.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op www.west-vlaanderen.be/besparen, bellen gratis naar 0800 18 711 of kunnen hun vraag stellen via [email protected].

[ www.west-vlaanderen.be/besparen ]