Meer dan 75.000 inschrijvingen voor de 13de groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en gas

Groepsaankoop2024

Op woensdag 7 februari vond de veiling plaats. Energiebedrijf Elegant deed bij deze veiling het beste bod voor particuliere verbruikers. De energiekosten van het groepsaankoopaanbod zijn gemiddeld 24% lager dan het actueel marktaanbod.

Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gemiddelde van de voordeligste vergelijkbare contracten die de grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel aanbieden.

Voor professionele verbruikers bood Mega de laagste prijzen aan. De energiekosten van het contract voor professionele verbruikers zijn gemiddeld 20% lager dan het actueel marktaanbod.

Variabele prijzen

De energiecontracten van deze groepsaankoop hebben variabele prijzen die maandelijks worden aangepast volgens vastgelegde indexeringsformules. Op deze manier volgen de prijzen de markevolutie en blijft het voordeel t.o.v. andere energiecontracten behouden.

“We zijn zeer tevreden met het bod en de winnende leveranciers. Via de veiling hebben we niet alleen scherpe prijzen maar wij maken met hen ook harde afspraken over een klantvriendelijke aanpak over onder meer het voorschot, de facturen en de klantendienst.”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “We zijn ook blij te merken dat er nog altijd veel vertrouwen is in onze groepsaankoop. We willen burgers die nog niet zijn ingeschreven dan ook zeker aanraden om het bod van onze groepsaankoop te bekijken.”

Persoonlijk voorstel
Op vrijdag 23 februari krijgen deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun gegevens, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Inschrijven blijft mogelijk

De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 25 maart 2024. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan alsnog gratis registreren voor de groepsaankoop. 

Inschrijven kan via de website www.west-vlaanderen.be/besparen of via de gratis infolijn 0800 18 711. Je ontdekt meteen hoeveel jij op basis van jouw verbruik kan besparen met het groepsaankoopcontract.

Vorige groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 82.045 gezinnen en ondernemingen zich vrijblijvend in. Daarvan gingen er 27.516 effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier, waardoor ze konden genieten van een voordelig energiecontract. Bij het klanttevredenheidsonderzoek gaf meer dan 94% aan opnieuw te willen deelnemen aan de volgende groepsaankoop.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen werden er al meer dan 437.000 voordelige energiecontracten afgesloten. 

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100% Belgische groene stroom.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op www.west-vlaanderen.be/besparen, bellen gratis naar 0800 18 711 of kunnen hun vraag stellen via [email protected].