Mechaniekersgebouw op site Transfo in Zwevegem volledig vernieuwd

Image
Duiktank Transfo in Zwevegem

De bovenverdieping van het gebouw werd volledig ingericht in het teken van het beoefenen van avontuurlijke sporten op de site en bestaat uit een polyvalente zaal, verschillende kleedkamers en een sanitaire ruimte.

De renovatiewerken namen zo’n 6 maanden in beslag. De Provincie trok hiervoor 300.000 euro, inclusief btw, uit. Sport Vlaanderen ondersteunde het project met 57.979 euro.

Jaarlijks komen ruim 10.000 avonturiers naar Transfo. Oenanthe bvba zorgt voor de organisatie en begeleiding hiervan.

Toekomstplannen Transfo: nieuwe klimzaal in 2020

In het najaar van 2020 komt er een volledig nieuwe klimzaal met een totale oppervlakte van 1.200 m². De klimzaal wordt gebouwd waar nu de oude ommuurde parking ligt, op zo’n 200 m van de duiktank en het mechaniekersgebouw.

In ‘Transfo Climbing’ zullen de drie disciplines van sportklimmen beoefend kunnen worden: boulderen (tot 4,5 m hoog met matten als beveiliging), lengteklimmen (zo hoog mogelijk) en speedklimmen (zo snel mogelijk).

Zowel ervaren klimmers als amateurs die een initiatie willen volgen, zullen er terecht kunnen. Daarnaast komt er een uitgebreide jeugdwerking met wekelijkse trainingen en ook voor volwassenen worden er opleidingen en trainingen voorzien.

Verder wordt er een cafetaria met zicht op de klimmuur voorzien.

Timing en kostprijs ‘Transfo Climbing’

De werken worden geraamd op 1.800.000 euro, inclusief btw en zijn volledig ten laste van Koen Demuynck, eigenaar van de klimzaal Blueberry Hill in Kortrijk.
Er zal een tussenkomst gevraagd worden aan Sport Vlaanderen via subsidies voor bovenlokale sport voor een totaalbedrag van 300.000 euro.

De start van de werken is voorzien in het voorjaar van 2020. De werken zullen ongeveer 6 maanden duren.