McBride (Ieper) en politiezone regio Tielt duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Zorgcentrum Maria Ter Engelen (Houthulst) en gemeentebestuur en OCMW Zedelgem duurzaam naar het werk met 'De testkaravaan komt er aan!'

In totaal schreven 90 personeelsleden zich in voor de campagne: 59 personeelsleden van McBride en 31 personeelsleden bij politiezone regio Tielt.

‘Test het uit’-principe

Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 86 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 65 elektrische fietsen en 8 speed pedelecs kunnen ze bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.

18 bedrijven nemen deel in 2019

Dit jaar bereiken we 5.500 werknemers uit 18 West-Vlaamse bedrijven met ‘De testkaravaan komt er aan!’, onder andere McBride uit Ieper, Page Electronica uit Poperinge, Novy uit Kuurne, Milcobel uit Moorslede en Brugge, Vandewiele, De Ruysschaert en HVZ Fluvia uit Kortrijk, Tordale uit Torhout, het Vlaams Instituut voor de Zee uit Oostende, het REVA Spermalie en College of Europe, uit Brugge, de Politiezone Tielt en de gemeentebesturen van Brugge, Kuurne, Wingene, Gistel, Poperinge en Langemark-Poelkapelle.

Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt

Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets of een bon van een sportwinkel per deelnemend bedrijf.

Feestelijke afsluiter op dinsdag 25 juni

Op dinsdag 25 juni om 10:00 uur is er de prijsuitreiking van de campagne bij politiezone regio Tielt op hun site in de Grote Hulststraat 6 in Tielt.
Daarna sluit de campagne diezelfde dag om 13:00 uur feestelijk af met de prijsuitreiking bij McBride in de Paddevijverstraat 49 in Ieper.

Campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’

2019 is reeds het zesde jaar van de provinciale campagne. Van 2014 tot 2018 deed de campagne 101 bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2018 legden 6.771 deelnemers 1.697.844 duurzame kilometers af en bespaarden ze 223 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat ongeveer 40% van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58 % doet dit vooral met de elektrische fiets.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.

www.testkaravaan.be