Lezing door nabestaande van Amerikaanse soldaat (WOI) in PTI Kortrijk

Provincie wil twee nieuwe opleidingen in het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) aanbieden
Wie was Everett D. Lewis

Everett D. Lewis was een Amerikaanse soldaat die op 2 november 1918 sneuvelde tijdens het eindoffensief van de Eerste Wereldoorlog.
De Amerikaanse overheid meldde de familie van Lewis dat hij in Frankrijk gesneuveld was. Daardoor slaagde zijn familie er nooit in om zijn laatste rustplaats te vinden. Tot in 2014, via het ‘adopt-a-graveprogramma’, aan het licht kwam dat hij begraven ligt op het Flanders Field American Cemetery in Waregem en sneuvelde in de Spitaalbossen ter hoogte van Waregem.

Robin Granicy-Sergent

In 2017 bracht Robin Granicy-Sergent uit Californië een eerste bezoek aan België. Ze doneerde toen een aantal persoonlijke bezittingen van haar grootoom aan het belevingscentrum HIPPO.WAR in Waregem.
Dit jaar bezoekt ze ons land opnieuw, om de honderdste verjaardag van het overlijden van haar grootoom te herdenken en om de plechtigheden rond honderd jaar einde WOI mee te maken.
Haar ervaringen hebben haar geïnspireerd om zelf lezingen te geven over het verhaal van haar grootoom. Ze gaf onder andere al voordrachten voor organisaties als Daughters of the American Revolution.

www.pti.be

Meer info

kabinet gedeputeerde voor onderwijs, Carl Vereecke
thijs.descamps [at] west-vlaanderen.be of 050 40 31 98