‘Lentegevoel’ van 22 februari tot en met 1 maart in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Image

Alle activiteiten staan in het teken van de nakende lente. Het Zwin Natuur Park lanceert een aantal nieuwigheden: kinderen kunnen zich dit jaar voor het eerst uitdossen als een Zwinvogel. En in het kader van de tijdelijke tentoonstelling ‘Het Zwin in de strip’ zijn er signeersessies en geleide rondleidingen.

Dagelijkse activiteiten

Tussen 10.30 uur en 16.30 uur kunnen bezoekers terecht in de verschillende hutten op het parcours. In de voederhut geeft een Zwingids uitleg over hoe vogels het best gevoederd worden in de lente. In de ringhut leren bezoekers over verschillende soorten nestkasten en in de labohut onderzoeken ze zelf sporen en zaden. In de kijkhut geeft een Zwingids uitleg over de vogels op en rond het broedeiland. Op de panoramatoren staan de twee nieuwe Swarovski Vista-kijkers klaar om alle bezoekers een uniek uitzicht te bieden.


Er is ook extra animatie voorzien voor kinderen: in het bezoekerscentrum kunnen ze luisteren naar een ooievaarsverhaal en in het kijkcentrum kunnen ze zich volledig uitleven en helemaal uitdossen als een Zwinvogel, zoals een kluut, een vink of een velduil.

De activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Het Zwin in de strip, signeersessies

De krokusvakantie is ook de laatste kans om de tijdelijke tentoonstelling ‘Het Zwin in de strip’ te bezoeken. Die loopt nog tot en met 1 maart.

Op zaterdag 22 februari zal de Luikenaar Hubert Lambert, in de stripwereld gekend onder het pseudoniem ‘Hachel’, van 13.30 uur tot 16.30 uur aanwezig zijn in het Zwin Natuur Park om zijn stripboeken te signeren.

Hij zet zijn eerste stappen als striptekenaar in 1965 in het weekblad ‘Spirou/Robbedoes’. Het is de figuur van ‘Charlequin’ die in 2008 in contact komt met Knokke-Heist en het Zwin. Ter gelegenheid van het stripfestival van Knokke-Heist brengt Hachel dat jaar een album uit waarin zijn figuur van ‘Charlequin’ op stap gaat in Knokke-Heist.

Zaterdag 29 februari is Paul Geerts, vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske, aanwezig in het Zwin Natuur Park. De striptekenaar zal signeren van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16 uur.

Geerts sloot in 1968 aan bij het tekenteam van Willy Vandersteen. De twee verhalen waarin het Zwin centraal staan werden zowel geschreven als getekend door hem, namelijk 'De Koperen Knullen' en 'Sprookjesnacht aan zee'. Het zijn kleine kunstwerkjes.
Hij signeert slechts een aantal keer per jaar. Het is een unieke kans om hem te ontmoeten. Bezoekers kunnen hun stripboeken meebrengen.

De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in een standaardticket tot het Zwin Natuur Park.

Het Zwin in de strip, geleide bezoeken

Op zaterdag 29 februari kunnen bezoekers ook aansluiten voor een rondleiding in de tentoonstelling het Zwin in de strip. Om 11.00 uur en om 15.00 uur leidt Peter Strubbe, curator van de tentoonstelling, de bezoekers rond in de tentoonstelling.
 
Inschrijven is nodig. Deelname is inbegrepen in het toegangsticket.

 

Praktisch – Lentegevoel in het Zwin

Wanneer: van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart, van 10.30 uur tot 16.30 uur
Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

Praktisch – Het Zwin in de strip – signeersessies

Wanneer: zaterdag 22 februari met Hachel van 13.30 uur tot 16.30 uur
               zaterdag 29 februari met Paul Geerts van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30
               uur tot 16 uur

Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs:
de toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in een standaardticket tot het Zwin Natuur Park.

Praktisch – Het Zwin in de strip – geleide bezoeken

Wanneer: zaterdag 29 februari om 11.00 uur en om 15 uur
Waar: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs:
de toegang tot de tentoonstelling en het geleid bezoek is inbegrepen in een standaardticket tot het Zwin Natuur Park.
Vooraf inschrijven is nodig en kan via de website www.zwin.be
De plaatsen zijn beperkt tot max. 20 deelnemers per geleid bezoek.

 [ www.zwin.be ]