Laatste week om in te schrijven voor groepsaankoop groene stroom en gas

Groepsaankoop 2021

Dat zijn er ruim 12.000 meer dan vorig jaar.

Nog gedurende één week, tot en met dinsdag 9 februari, kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis inschrijven voor de groepsaankoop via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop, via de gratis infolijn (0800 18 711) of via een infoloket.

Tiende groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en gas

Met deze tiende jubileum editie wil de Provincie West-Vlaanderen opnieuw haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiefactuur. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een goede prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom. Bovendien kiest de Provincie voor groene stroom die wordt opgewekt in België.

Zonnepanelen

Ook eigenaars van zonnepanelen halen voordeel door zich in te schrijven op de groepsaankoop. Zij kunnen besparen op de gasprijs. Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter genieten interessante injectietarieven waarmee ze vergoed worden voor de stroom die ze het op het net zetten.

Het verdere verloop

De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 10 februari. Op vrijdag 26 februari krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat voor een contract van één jaar. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen

Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 71.837 gezinnen zich vrijblijvend in. 57.855 van hen (zo’n 81 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 200 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen stapten in totaal al zo’n 324.000 gezinnen en bedrijven over.

Meer info voor het ruime publiek:
Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of met specifieke vragen in verband met hun energiefactuur kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of kunnen mailen naar [email protected].

  www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop